Smarta ellösningar för hemmet

De flesta har nog lagt märke till att elen blir allt dyrare. Många svenskar har fått anpassa sig till en monopolmarknad där de fasta priserna för att använda elnätet bara stiger. Samtidigt är det nästan omöjligt att teckna fasta avtal till annat än ockerpriser. Det är med andra ord dags att se över hur mycket el elektroniken drar i hemmet samt se till att spara in kilowatt där det är möjligt.

Ett mycket bra tips är att du ser över din elanvändning och gör en elbesiktning. Du kan beställa denna typ av tjänst samt alla andra elinstallationer med Clas Fixare som tillhandahåller certifierade elektriker till skäliga priser. Surfa in på clasfixare.se och ta en titt på det stora tjänsteutbudet. Förutom elinstallationer kan Clas Fixare hjälpa dig med rådgivning och lösningar för smarta hem med energieffektivitet. Då kan du med bara ett enkelt klick integrera din elektronik och se hur mycket el som går åt. Du kan också hålla koll på dagliga elpriser och styra din förbrukning så att du använder mer när elen är billig och håller igen när den är dyr.

Smarta spartips

Ett riktigt bra tips för att spara pengar på elen är att du byter till LED-belysning. Lågenergilampor är nämligen det bästa alternativet eftersom de är mer energieffektiva i längden. Se också till att du bara har tänt där du befinner dig. Att ha hela huset upptänt när du bara sitter i vardagsrummet är en onödig och kostsam vana. Det är nämligen en myt att det kostar mer att tända och släcka hela tiden än att låta lampan vara tänd. Du kan till exempel använda dig av rörelsevakter utomhus om du vill ha lampor tända ute om natten. Det hjälper också att sänka temperaturen inomhus med en eller två grader samt se till att alla fönster och dörrar är ordentligt tätade.

mh-purity-lite