Onödiga elprylar

Det finns gott om elektroniska prylar som framstår som relativt onödiga. Ju mer specialiserade de är, desto mer onödiga är de, generellt sett. Som du kommer att se på den här listan har det genom åren producerats en och annan onödig elektronikpryl. Onödigt är däremot inte vad Nordlo arbetar med. Nordlo är en IT-konsult som kan hjälpa ditt företag med att effektivisera hanteringen av allt som har med IT att göra. Med deras hjälp kan ni bygga en hållbar infrastruktur för allt från datalagring till säkerhet och support.

iPotty

En potta med plats för en iPad-skärm? Varför inte? Pottan iPotty säljs under förevändningen att potträningen blir mycket enklare om barnet samtidigt kan sysselsättas med en padda. För mig känns det som att potträningen lika gärna kan bli otroligt ineffektiv om barnet distraheras. Vad vet jag.

Oakley Thumps MP3-solglasögon

Oakley Thump lanserade 2004 de här solglasögonen komplett utrustade med MP3-spelare. Det är en märklig kombination av två separata produktkategorier, särskilt med tanke på att glasögonen i praktisk bemärkelse var värdelösa om det var så att du inte samtidigt ville lyssna på musik.

Pavlok

Ivan Pavlov var en rysk psykolog som gått till världshistorien för det experiment han genomförde som blivit känt som ’Pavlovs hundar’. I experimentet lyckades han manipulera hundar till att utsöndra saliv (i syfte att äta) genom att ringa i en klocka. Pavlok är utformat som ett armbandsur och bygger på Pavlovs upptäckter. Självplågaren som köper en Pavlok ställer in den på att ge ifrån sig en elektrisk stöt när man ägnar sig åt en vana man vill bli av med. Vill du sluta röka men gör det ändå? Med Pavlok på armen får du en elak stöt när du stoppar cigaretten i munnen. Pavlok sägs fungera för andra dåliga vanor som nagelbitning, fingerknäckningar och mycket annat.

Datormus med våg

Om det finns någon produkt som bevisar att vi 2020 kan köpa snart sagt vad som helst är det väl att det finns en USB-mus som utrustats med en våg? Ja, det är faktiskt sant. Ytan där din hand normalt sett vilar har på den här musen utrustats med en liten våg, liknande en brevvåg. Jag kan väl inte vara ensam om att känna att alla problem är lösta nu?

’Smarta’ saltkar

Det är visserligen sant att många av oss tenderar att översalta vår mat, men är det verkligen nödvändigt att utveckla ett interaktivt saltkar för att råda bot på det? The Smart Salt Dispenser marknadsförs som världens första smarta saltkar. Du får enkelt och smidigt reda på exakt hur mycket du ska salta via en mobilapp. Om inte det räcker kan du köpa tillbehör i form av högtalare och lampor som gör det ännu lättare att inte salta för mycket.

mh-purity-lite