Så sänker du elkostnaderna

Det är mycket som ska betalas vid månadens slut och i vissa fall kanske man till och med har glömt bort vad det egentligen är man betalar för. Den som vill spara pengar kanske kan se över kostnaderna och göra bra lösningar genom att byta ut vissa saker. I det här inlägget kommer lite tips på saker som man kan göra för att se över sina elkostnader.

Elen kostar och priset kan variera

Först och främst när man talar om att dra ner på elkostnaderna så bör man se över vilket kontrakt med vilka villkor man har. Det är kanske inte så enkelt att utläsa vad alla poster betyder, så antingen kan man kontakta sitt elbolag eller ringa till en annan för att se om de har ett bättre erbjudande. Om man vill så kan man även kolla upp det här med att byta elbolag online. Kolla in hemsidor som hjälper och ger råd om Byt Elbolag, det kan vara en bra början.

Byt ut gamla vitvaror

En del gamla produkter drar mycket el som de kanske inte gjorde från början men som de numera gör eftersom de är gamla. Man kan kontakta en expert som kan avgöra om det är så att kylen och frysen kanske är föråldrade och behöver bytas ut. I det långa loppet kanske det är billigare att köpa nytt än att man ska betala dyra elkostnader.

Släck ljuset när du inte är i rummet

Man kan sätta upp små lappar eller klistermärken som påminner en om att man ska släcka lamporna i de rummen som man inte befinner sig i. Det är kanske inte så enkelt att komma ihåg i början, men efter en tid så utvecklar man ett beteende vilket gör att man aldrig kommer glömma att släcka. Man kanske till och med råkar släcka trots att någon annan är inne i rummet. En annan sak man kan göra är att man skruvar ner värmen i elementen.

IOT, eller Internet of Things

Om man inte är så bra på att komma ihåg att stänga av saker och släcka lampor i rum som man inte befinner sig i så kan man installera IOT-saker i hemmet. IOT står för Internet of things och det konceptet innebär att allting i hemmet som är elektroniskt är koppat till internet. I och med detta kan man styra alla prylarna från sin telefon.

Klimatsmarta prylar till hemmet

Idag finns det många saker man kan handla som är klimatsmarta. Förutom att de är bättre för miljön så brukar de även vara bättre för plånboken. Man kan ibland räkna med att de här prylarna är ganska dyra, men man ska ju se det här som en investering och en bra åtgärd för klimatet. Alla prylarna behöver inte heller vara så värst dyra.

mh-purity-lite