Få en mer miljömedveten elförbrukning

Har du funderat på hur du kan använda elen mer miljövänligt i hemmet? På internet kan du hitta mängder med olika guider, listor och tips på hur du kan göra för att spara in mer pengar på din el, men pengar är egentligen inte allt, eller hur?

Både privatpersoner och företag bör se till att använda elen mer miljömedvetet. Det kan resultera i att du kan komma att behöva byta ut en hel del saker, men i det långa loppet så sparar du pengar så väl som du gör en stor insats för miljön. För att investera i dessa nya ting kan du som företagare använda dig av ett företagslån, medan privatperson kan välja ett snabblån eller privatlån. Har du redan bra och energisnåla föremål i din bostad så behöver du naturligtvis inte köpa nytt, men du kan fortfarande dra nytta av våra miljövänliga elförbrukningstips!

Värna om miljön och bruka elen rätt

Nya vitvaror – Som tidigare nämnt kan det vara värt att byta ut en hel del vitvaror. Det kan t.ex. handla om kylskåp så väl som frys, diskmaskin och tvättmaskin. De nya alternativen är mycket miljövänligare.

Tvätta rätt – Ett mycket vanligt missförstånd är att du måste ha så varmt vatten som möjligt för att tvätten ska bli ren. Detta stämmer inte. Med de nyare tvättmaskinerna räcker det gott och väl med 40 grader. Se till att du doserar tvättmedel rätt och tvätta bara när maskinen är full.

Kyl och frys – En kyl och frys kan du förvisso inte stänga av för att spara på energiförbrukningen, men det du kan göra är att se till att ha rätt temperatur. I kylskåp bör det alltid vara 5 plusgrader, medan frysen bör ställas på 18 minus. Om du höjer eller sänker temperaturen så ökar energiförbrukningen med hela 5 % för varje extra grad.

Använd din mikro – Om du bara visste hur mycket du faktiskt kan göra med din mikro när det kommer till medveten elförbrukning och matlagning. Spisen drar mycket el varje gång den används och dessutom är mikron 3-4 gånger mer effektiv.

Stäng av bryggaren – Det är lätt hänt att man låter bryggaren stå på för att man snabbt vill ha tillgång till varmt och gott kaffe. Detta medför dock en större energiförbrukning än vad du egentligen behöver. När kaffet är klart är det bättre att hälla över det i en termos och stänga av bryggaren.

Frosta av – Visste du att kylaggregatet utsätts för onödig press när du har massor med is i din frys? Se därför till att du frostar av frysen med jämna mellanrum. På så sätt kommer frysen inte bara att dra mycket mindre ström (och du värnar om miljön), utan du kommer också få en frys som håller längre och som ser fräschare ut.

mh-purity-lite