Så sparar du pengar på el

Att spara el och energi i ditt hem är inte bara bra för miljön, utan det är även ett riktigt bra sätt att sänka sina elkostnader och på detta vis spara pengar. Vi har tagit fram några riktigt bra tips som du kan använda dig av och som inte kommer att påverka din livskvalitet. Många tror att det krävs drastiska åtgärder för att spara in på elen, men så är inte fallet. Våra tips är enkla att rätta sig efter och det enda som krävs är att du förändrar ditt beteende i vardagen.

De största pengarna som du kan spara in på din el är om du tittar på uppvärmningen av din bostad. Uppvärmningen står trots allt för den största delen av de utgifter som du kommer att ha. Det sägs att man förbrukar virka 75-125 kWh och detta per kvadratmeter och varje år. Hur gammal din bostad är, vilket klimat du bor i och vad du har för isolering kommer att vara avgörande för hur mycket du förbrukar. Bara en grads temperatursänkning kan få dig att spara upp till 5 % varje år. Hos Byggmax kan du hitta mängder med produkter och värmesystem som du kan använda dig av, men även isoleringsmaterial för bättre elförbrukning och minskade kostnader.

Spara el i vardagen

Även om uppvärmningen står för den största utgifter så finns det många andra sätt som du också kan spara pengar på. Här nedan listar vi några riktigt bra alternativ och knep.

  • Duscha istället för att bada och stäng av under tiden du tvålar in dig
  • Använd dig av duschar och kranar som är snålspolande. Vattenförbrukningen minskar med hela 40 % och du märker själv inte av någon skillnad
  • Släck alltid lamporna i rum som du inte använder dig av. Här kan du installera en sensor om du har svårt att komma ihåg
  • Tvätta och diska alltid när maskinen är helt full
mh-purity-lite