Jämför elbolag innan du väljer

Du har säkerligen hört hur viktigt det är att jämföra saker och ting innan du väljer. Det kan vara allt från att jämföra produkter till att jämföra tjänster och företag. När du jämför har du möjlighet att på ett snabbt och enkelt sätt se vilket företag som kan erbjuda dig det bästa alternativet och att välja elbolag är inget undantag. Innan du väljer leverantör av el är det viktigt att du jämför, för att på så sätt hitta ett bolag som lever upp till dina önskemål på alla sätt och vis.

Varför ska du jämföra el?

När du ska ansöka om ett lån, till exempel ett företagslån från Capcito, kommer du först att vilja jämföra lånen och aktörerna med varandra. På samma sätt ska du tänka när det gäller el och valet av elbolag. Det finns många anledningar till varför du bör se till att jämföra innan du väljer och här listar vi några fördelar:

  • Du har möjlighet att se vilket elbolag som erbjuder de bästa priserna.
  • Du får en snabb bild av vilken typ av el bolaget erbjuder, t.ex. sol, vind, vatten eller annat alternativ.
  • Du får ett elbolag som erbjuder de villkor som du kan anpassa dig efter. Det kan t.ex. handla om uppsägningstid, bindningstid och betalningsvillkor.

Hur går en jämförelse till?

Hade du velat jämföra elbolag för några år sedan hade du själv behövt gå in på varje elbolags egen hemsida för att läsa igenom alla villkor, priser och erbjudanden som fanns. Det är något som du slipper idag. På internet finns det mängder med oberoende sidor som mer än gärna hjälper dig att jämföra el. Du behöver således inte göra något arbete själv. Det enda som i vissa fall kan krävas är att du fyller i information om din elförbrukning idag, samt om du har några specifika önskemål, till exempel el från sol eller vind.

Hemsidan kommer därefter per automatik att jämföra de olika elbolagen på marknaden och du kan därefter bestämma om du vill byta eller behålla det bolag du har idag. Att jämföra är helt kostnadsfritt och du binder inte upp dig förrän du faktiskt har valt ett bolag och skickat in dina personliga uppgifter.

Jämför med jämna mellanrum

Många gör misstaget att bara jämföra elbolag när de tycker att det har blivit för dyrt, men vill du spara in så mycket pengar på din el som möjligt är det bra att jämföra med jämna mellanrum. Har du bindningstid på det elavtal som du har idag kommer du dock att behöva vänta ut bindningstiden innan du kan använda dig av en ny leverantör. Vår rekommendation är därför att du sätter en liten påminnelse till dig själv när elavtalets bindningstid kommer att löpa ut och jämför återigen därefter för att se om det finns nya erbjudanden på marknaden.

mh-purity-lite